Praktisk informasjon

Før semesterstart får du post fra skolen og fra STØH som gir svar på mye av det man lurer på. Nedenfor har vi listet opp noen praktiske ting som er lurt å få på plass så fort som mulig.

Boforhold

Mange studenter kommer utenfra Trondheim, og da må man skaffe seg et sted å bo fort!

  • Du kan leie privat. Mye brukte nettsteder er finn.no og hybel.no. Vi vil anbefale deg å ikke leie noe usett, spesielt når du leier privat. Er du usikker rundt husleiekontrakt o.l. kan du gå inn på forbrukerrådet, her finner du mye nyttig informasjon.
  • Du kan leie via Studentsamskipnaden i Trondheim. Dette er ofte billigere enn å leie privat, men det blir fort utleid så man må søke tidlig!
  • Dersom du kommer til Trondheim, og enda ikke har funnet noe sted å bo, finnes det en nødløsning: tak over hodet
    Her deler man gymsaler o.l.

Viktig informasjon

  • Søke lån hos lånekassen
  • Registrere seg på studentweb slik at man kan betale semesteravgift + godkjenne plan (slik at man for studentbevis, og får utbetaling av lånekassen)
  • Få tilgang til Blackboard. Du aktiverer bruker her.
  • Få oversikt over timeplanen. Denne kan du også importere til din egen kalender ved å logge inn på NTNUs timeplanverktøy.
  • Kjøpe bøker. Liste over pensum blir hengt opp på Akademika (bokhandelen på skolen) de første dagene, det blir også oppgitt i forelesning. Alle bøkene kan kjøpes på Akademika, eller så kan man kjøpe dem brukt på www.ibok.no, av faddere eller av andre studenter som selger via salgsgrupper på Facebook. 
  • Kjøpe busskort. Studentbusskort kan kjøpes på atb.no (du kan kjøpe periode for helt til jul for rundt 2000,- som kan brukes i hele Trondheim), de har også kontorer i sentrum.
  • Hold deg aktiv ved å trene lagidrett med HSK (Handelshøyskolen Sportsklubb) og/eller bli medlem av treningssenteret hos SiT.
  • Engasjere deg i STØH!
Kart over Trondheims bydeler, samt de største campusene til NTNU
 I Trondheim er det mange ting å finne på, og mange steder å se. Du blir godt kjent med byen og andre studenter i fadderukene, men vi har laget et kart som beskriver litt av byen.

Busser

  • Når man skal til NTNU Handelshøyskolen er nærmeste holdeplass Hesthagen.
  • AtB har en app der du kan se oversikten om når bussen kommer. Ellers kan du sette sammen din egen reiserute på atb.no.

Annet

  • Et lurt tips her i Trondheim er å alltid si at man er student. Da det er utrolig mange steder som har studentrabbatt, enten om man skal klippe håret, spise på restaurant eller spille bowling. For når det gjelder studentbudsjett, så benytter man seg av de rabbattene som er.
  • Ellers er det bare å spørre fadderene deres om hjelp. De har vært ny student her før, så de vet nok det meste dere lurer på.

Nyttige nettsider

Her er noen nyttige linker for deg som student på Handelshøyskolen i Trondheim.

Hvorfor heter det STØH / TØH?

STØH er en forkortelse for Studentforeningen ved Trondheim Økonomiske Høgskole. Trondheim Økonomiske Høgskole (TØH) var navnet på skolen i perioden 1973-2012. I 2013 fikk skolen navnet Handelshøyskolen i Trondheim (HHiT). Etter at HHiT ble et fakultet på NTNU i 2016, blir navnet endret til dagens navn, NTNU Handelshøyskolen (HHS).

Navnet TØH har hengt igjen som en del av identiteten til skolen, og vi har derfor beholdt navnene STØH, TØHnna og TØH de ski.

Hva er TØHnna?

TØHnna er en studentbar som drives av studenter i STØH. TØHnna befinner seg nede i kjelleren på Handelshøyskolen (ned trappen bak A3). Her arrangeres ulike arrangementer og fester for skolens studenter. Les mer her.

 

 

Hva er "cavasøndag"?

Cavasøndag var opprinnelig utelivsbransjens dag for å dra ut på byen. I dag er det mange studenter (spesielt på Handelshøyskolen) som drar nytte av de rabatterte prisene på Cava på utesteder som Barmuda og Heidi’s på Solsiden. Drar du på en av disse på en søndag er du nesten garantert å møte noen fra Handels.

Denne nettsiden bruker Cookies. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du bruk av Cookies.